Originale Pinsa Romana

Už jste někdy snili o zdravější, lehčí a stravitelnější verzi pizzy? Máme pro vás dobrou zprávu. Tato římská pizza nebo-li  je starodávná, zdravější a lehčí verze klasické neapolské pizzy.

Jsme jedinou restaurací v ČR, která získala prestižní certifikát italské L’ASSOCIAZIONE ORIGINALE PINSA ROMANA!
Ta celosvětově dohlíží na kvalitu a správný postup přípravy pinsy. Na celém světě jsou takových podniků jen necelé dvě stovky.

 cert_web

Co je Pinsa Romana

Pinsa Romana je jedinečný produkt, který se vyznačuje přesnými kroky zpracování, které zahrnují jiný typ těsta, kynutí a pečení ve srovnání s klasickou pizzou. Prvním viditelným rozdílem je oválný tvar, elipsa, která umožňuje rovnoměrné propečení bez rozdílů mezi středem a okraji. Druhý rozdíl poznáte při ochutnání. Od prvního kousnutí Pinsa Romana ucítíte křupavost vnějšího těsta a měkkost jeho střídky. Tento kontrast nabízí jedinečný zážitek. Díky své lehkosti a stravitelnosti si Pinsa podmanila zákazníky a nadšence nejen v Itálii, ale po celém světě. Dodnes existují jen necelé dvě stovky certifikovaných restaurací, které svým zákazníkům nabízejí Originale Pinsa Romana se všemi jejími vlastnostmi a zvláštnostmi.

map

Proč je Pinsa Romana zdravější a chutnější?

Lepší stravitelnost Pinsa Romana je důsledkem mnoha faktorů:

  • Dlouhé kynutí (až 96 hodin)
  • Vysoká hydratace těsta 
  • Méně kalorická směs mouky než normální mouka na pizzu
  • Jen malé množství extra panenského olivového oleje

 Romana – oblíbená pochoutka už ve starém Římě

Původní receptura sahá až do dob Římské říše. Slovo  pochází z latiny „pinsère“, což znamená protáhnout se, přitlačit a prodloužit – což je technika používaná také k tvarování pizzy a focaccie. Způsob úpravy těsta je při přípravě pinsy zcela zásadní – těsto musí být tenké a oválné.

Dokonce i básník Virgilius ve své Aeneidě uvádí, že rolníci na římském venkově mísili obilí, sůl a aromatické byliny, aby vyrobili „nízký a oválný koláč“ pečený na žhavém uhlí. Tato jednoduchá placka byla snadno strávitelná a slovy básníka to bylo jedno z prvních jídel, do kterých se Trojský hrdina Aeneas zakousl, když vstoupil na pobřeží Lazia.

 byla tak oblíbená, že byla nabízena i jako oběta Bohům pro získání jejich náklonnosti.

mar
MARGHERITA (1,7)
Pouze v restauraci
159 Kč

sugo, mozzarella Fior di latte, čerstvá bazalka

Kód: 1817
COTTO (1,7)
Pouze v restauraci
189 Kč

sugo, mozzarella, šunka

Kód: 1819
HAWAII (1,7)
Pouze v restauraci
199 Kč

sugo, mozzarella, ananas, šunka

Kód: 1820
POLLO E SPINACI (1,7)
Pouze v restauraci
199 Kč

smetana, mozzarella, kuřecí maso, špenát, česnek

Kód: 1828
PROSCIUTTO E FUNGHI (1,7)
Pouze v restauraci
199 Kč

sugo, mozzarella, šunka, žampiony

Kód: 1821
SALAMI (1,7)
Pouze v restauraci
199 Kč

sugo, mozzarella, salám Milano

Kód: 1822
DIAVOLA (1,7)
Pouze v restauraci
209 Kč

sugo, mozzarella, pikantní salám Ventricina, feferonky

Kód: 1818
QUATTRO FORMAGGI (1,7)
Pouze v restauraci
209 Kč

mozzarella, sýr taleggio, parmezán, sýr s modrou plísní

Kód: 1826
CAPRICCIOSA (1,7)
Pouze v restauraci
219 Kč

sugo, mozzarella, žampiony, olivy, prosciutto, krém z artyčoků

Kód: 1823
crud
PROSCIUTTO CRUDO (1,7)
Pouze v restauraci
229 Kč

sugo, mozzarella, prosciutto, rukola

Kód: 1825
carb
CARBONARA (1,3,7)
Pouze v restauraci
239 Kč

smetana, mozzarella, uzená pancetta, žloutky, pecorino busti

Kód: 1827
11 položek celkem